Abonați-vă pentru a primi știri din viața parohiei noastre

* indicates required

Punerea pietrei de temelie pentru noua biserică - 26.07.2015

Credincioșii parohiei Sf. Mare Mucenic Gheorghe din Leipzig au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Preasfințitul Sofian Brașoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei și Luxemburgului, cu ocazia slujbei punerii pietrei de temelie a noii biserici parohiale, care s-a săvârșit în ziua de duminică, 26 iulie 2015.

 

Dimineața a început cu Sfânta Liturghie arhierească, în cadrul căreia s-a oficiat și slujba Tainei Botezului pentru Iulia, al patrulea copil al familiei preotului paroh Ioan Forga. La finalul Sfintei Liturghii, PS Sofian, alături de preoții slujitori și credincioși, au pornit într-o procesiune către locul unde se va înălța noua biserică a parohiei Sf. Gheorghe. Acolo a fost săvârșită slujba Punerii Pietrei de Temelie a noii biserici.

 

În sobor au slujit, alături de PS Sofian, preoții Ioan Forga, Daniel Alin Ionică și diaconul Mihai Octavian Ilaș. Atmosfera de bucurie și mare binecuvântare a zilei a fost completată de o agapă organizată în sala de festivități a noului complex parohial, la care au fost invitați toți cei prezenți.


Complexul parohial a fost achiziționat în luna februarie 2015, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Serafim Joantă, Arhiepiscopul ortodox român al Germaniei, Austriei şi Luxemburgului şi Mitropolit al Germanei, Europei Centrale şi de Nord, care a susținut cu foarte multă dăruire întregul proces de cumpărare și amenajare a clădirilor.